De HuB. van Aniek

Bezoekt de HuB. voor haar werk als Coördinator HuB. programmering

“Mijn naam is Aniek en sinds 1 januari 2024 ben ik Coördinator HuB. programmering. De drie partners van de HuB. (Bibliotheek, Theater en Muziek-en dansschool) hebben ieder een eigen programma. Hierbij zoek ik naar verbinding tussen de drie programma’s in de bestaande programmering en maak hier één gezamenlijke HuB. programmering van. In dit gezamenlijke programma kan het zijn dat de partijen afzonderlijk van elkaar programmeren of (gezamenlijk) in samenwerking met het culturele of maatschappelijke veld van Kerkrade. Dit culturele en maatschappelijke middenveld vormt dan ook de vierde HuB. partner.

Mijn baan is heel divers. Ik let op de belangen en visies van alle verschillende partijen, waardoor het een uitdaging is om één gezamenlijke programmering te maken waar ieders idealen goed in uitkomen. Bij bestaande programmering zijn we bij de HuB. altijd op zoek naar aansluiting bij de andere partijen. Hierbij kun je denken aan een voorstelling gebaseerd op een boek dat op het programma staat, waarbij Theater en Bibliotheek zoeken naar verbinding. Het allermooiste geheel zou zijn als ook de Muziek- en dansschool hier een verbinding in ziet, zodat alle partijen betrokken zijn en je een verdiepende, gezamenlijke programmering krijgt. Zo wordt de HuB. steeds meer een cultureel centrum.”

Als de vier partners steeds meer één geheel vormen, ontstaat er een prachtige, culturele broedplek

“Mijn eerste aanraking met de HuB. begon 1,5 jaar geleden, toen ik binnen PLT begon als Programmeur Educatie. Deze functie combineer ik nu met de functie van Coördinator HuB. programmering. Het is een erg mooie combi, waarbij ik me binnen PLT volledig kan focussen op onderwijs en jeugd en binnen de HuB. op vernieuwing, verbinding en ook op het volwassen publiek. De leeftijdscategorie van de gemiddelde HuB.-bezoeker ligt vrij hoog en toch is het mijn doel dat de HuB. zichtbaarder wordt, voor alle leeftijdscategorieën. De Bibliotheek is voor de meeste bezoekers de meest zichtbare partner, vanwege hun uitgebreidere programma voor alle leeftijden. Echter is de HuB. voor veel meer thema’s te bezoeken. Als de drie partners steeds meer één geheel vormen, ontstaat er een prachtige, culturele broedplek. Zo wordt de HuB. steeds meer de huiskamer van de stad.”

Alle samenwerkingen uit het culturele en maatschappelijke veld van Kerkrade zijn welkom binnen de HuB. Heb jij een idee dat bij kan dragen aan de HuB. programmering? Organiseer dan mee!

Organiseer mee!

Meer HuB. verhalen

Back to top