De HuB. van Jitske

Bezoekt de HuB. voor haar balletles bij SMK muziek & dans en optredens bij PLT

Mijn balletavontuur begon al op drie jarige leeftijd in de les van Caroline, bij SMK muziek & dans. We zijn inmiddels al een aantal keren verhuisd met SMK, maar tegenwoordig zitten we in de HuB. Lekker handig, vooral omdat het theater zo dichtbij is.

Een deel van onze groep danst al samen vanaf jonge leeftijd, je kunt je wel voorstellen dat we een hechte groep zijn. We beginnen de les dan ook altijd met een paar minuutjes bijkletsen, vervolgens trainen we een uur op de ‘slappe schoentjes’ en een half uur op ‘spitzen’. Op de spitzen voel ik me stiekem toch echt een ballerina. Een hoogtepunt voor ons is de balletvoorstelling die om de twee jaar plaatsvindt in het theater van de HuB. Samen met Caroline bedenken we verschillende choreografieën, variërend van klassiek tot modern. De voorstelling is altijd een bijzondere ervaring en een moment van trots na maanden van hard werken. Het is altijd jammer als het dan voorbij is.

Op de spitzen voel ik me stiekem toch echt een ballerina.

Het is een plek vol herinneringen en nieuwe avonturen.

Naast balletlessen was de HuB. tijdens mijn studie voor mij ook een plek om te studeren. Nu ik werk als marketing manager, heb ik er ook weleens zakelijke afspraken met klanten. Het is mooi om te zien hoe de HuB. is veranderd door de grote verbouwing. Zo is bijvoorbeeld het backstagegedeelte van het theater, dat vroeger gedateerd was, nu modern en aanzienlijk groter geworden.

De SMK is voor ons gezin altijd bekend terrein geweest. Ik speelde tien jaar lang gitaar en mijn broer drumt bij SMK. Hierdoor hebben we beiden al meerdere keren op het podium van de HuB. mogen staan voor optredens. Het is een plek vol herinneringen en nieuwe avonturen.

Meer HuB. verhalen

Back to top