De HuB. van Renée

Bezoekt de HuB. voor boeken, filmavonden, theatervoorstellingen en spellenmiddagen

“HuB.Kerkrade is een heel waardevolle plek voor ons gezin. Onze connectie met de HuB. begon met de biebbezoekjes voor mijn drie kinderen. Raf (10), Noud (9) en Beau (8) komen hier erg graag. Elke drie á vier weken zoeken ze weer nieuwe boeken uit. In de Bibliotheek is alles goed georganiseerd: boeken zijn makkelijk op te zoeken in de computers en elke keer als we komen, is er nieuw aanbod.

Onze Raf is een kind met een zeer zeldzaam syndroom. Het personeel gaat daar geweldig mee om. Hij wordt heel goed ontvangen in de HuB. Doordat ze zo geduldig met hem omgaan, heb ik tijd om even de boeken te scannen of met Noud en Beau bezig te zijn. De zoekboeken die de Bibliotheek in het assortiment heeft, zijn perfect voor Raf. Zo kunnen we ervoor zorgen dat hij niet ongeletterd raakt. Via een open dag in de HuB. is Raf tevens terechtgekomen bij SMK muziek & dans. Daar krijgt hij basgitaarles. Ze zorgen ervoor dat de lessen passend zijn voor elk individu.

Ook de spellenmiddagen zijn erg populair bij ons. Onze kinderen voelen zich thuis in de HuB., ondanks dat ze op regioscholen zitten. Dankzij deze middagen leren ze ook kinderen uit hun eigen gemeente kennen.”

De Muziekschool ervoor dat de lessen passend zijn voor elk individu

Ook mensen in de leeftijd van 18 tot 30 jaar zouden echt een kijkje moeten komen nemen

“Zelf bezoek ik graag de BlikOpener-avonden. Hier tonen ze films die filmhuiswaardig zijn. Daarna is er de ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over het thema. Ook heeft PLT altijd een rijke programmering. PLT biedt een programma met voor ieder wat wils. Voor mantelzorgers, zoals ik, biedt PLT zelfs gratis voorstellingen aan.

Wat we me wel opvalt, is dat er een bepaalde leeftijdscategorie mist in de HuB. Zowel tijdens de filmavonden als de theatervoorstellingen mis ik mensen in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. Voor hen is er ook veel interessant aanbod. Ook zij zouden echt een kijkje moeten komen nemen! HuB.Kerkrade is een heel fijne plek, voor iedereen. Vooral voor mij, omdat het een plek is waar ik even helemaal kan ontspannen, als mama van drie kids.”

HuB.Kerkrade is een plek waar ik even helemaal kan ontspannen, als mama van drie kids

Meer HuB. verhalen

Back to top