De HuB. van Thies en Jaimy

Bezoeken de HuB. voor het maken van de Kirchroa Tropical Potkest, om te werken en ontmoeten

Jaimy en Thies, al 16 jaar beste vrienden en bekend van het nu al legendarische meme-account Kirchroa Tropical nemen sinds een half jaar een podcast op in de HuB.

Kirchroa Tropical dankt zijn naam aan het studentenhuis waar Thies met een vriend ging wonen na de scheiding van zijn ouders. Thies: ‘Het was één grote teringzooi. Van een huishouden doen en stofzuigen hadden we nog nooit gehoord. Altijd vrienden over de vloer. Ik was op een gegeven moment wel klaar met de zooi en dacht, ik kan mijn huisgenoot wel blijven aansporen om op te ruimen, maar kan ‘m ook gaan afzeiken. Ik was wel al bezig met het maken van memes en omdat de boiler permanent op 27/28 graden stond, zeiden vrienden als ze binnenkwamen: ‘boh, het lijkt wel Kirchroa Tropical hier’. Vervolgens heb ik een privé Instagram-account aangemaakt en plaatste ik foto’s en memes over het leven in het studentenhuis. En zo is Kirchroa Tropical ooit begonnen.’ Na de verhuizing van de huisgenoot trok beste vriend Jaimy in bij Thies.

Jaimy: ‘We zijn allebei ouwhoeren, houden van het leven, satire en bovenal de streek. Toen ontstond het idee om samen een podcast te maken. Beetje slap ouwhoeren over de regio en de mensen die er wonen. Gewoon opgenomen op de telefoon’. Na een verhuizing van beide mannen en corona stierf Kirchroa Tropical een stille dood.Jaimy: ‘Na corona dachten we: we gaan die plaat weer eens een beetje afstoffen. We zien de potentie wel van een podcast, maar we kunnen het leuker doen. Op een normale manier met interessante mensen uit Parkstad die wat te vertellen hebben. Want je ziet aan ons, we zijn niet zo. We zijn eigenlijk gewoon beschaafde mensen. Dus. Haha.’  Thies vult aan: ‘In die tijd waren memes upcoming. Elke zichzelf respecterende stad heeft een meme-account, zoals bijvoorbeeld acbushof voor Aken. Dus dachten we: waarom geen meme-account over Kerkrade en Parkstad? Maken we daarnaast een podcast. Hebben we tenminste iets te doen. Nu, na 2 jaar, is het volledig uit de hand gelopen.’

Het is te gek dat we gebruik mogen maken van de podcast-apparatuur en de ruimte

Via Thea Deurenberg (van boekhandel Deurenberg en bekende van Jaimy) werd de link gelegd met de bieb die ook wilde gaan experimenteren met podcast. ‘Van deze kans hebben we gretig gebruik gemaakt. Het is echt te gek dat we gebruik mogen maken van de podcast-apparatuur en de ruimte om onze Kirchroa Tropical potkest op te nemen’.

Eerder waren ze niet echt bekend met de HuB. ‘ik kwam eigenlijk alleen om te stemmen’, grapt Jaimy. ‘Maar nu maken we er veel gebruik van. Het is echt een fijne plek om relaxed te werken of af te spreken. Het heeft een beetje een Starbucks-vibe met een positieve werksfeer. Het bruist hier. Ik krijg ook altijd positieve reacties als ik iemand hiermee naartoe neem. Zelfs van mensen uit Maastricht, haha.’

‘De HuB. heeft eigenlijk alle faciliteiten in huis’, aldus Thies en Jaimy. “Het is een plek waar iedereen samen kan komen en waar je eigenlijk alles kan doen. Je kunt hier op een groot scherm gewoon een potje FIFA spelen. Wij zouden dat in onze jeugd echt te gek hebben gevonden. Geen gezeik of iemand mag komen spelen, maar: ‘jank noa d’r HuB., jong’. Misschien kunnen we wel een keer een FIFA-toernooitje organiseren. We staan er in ieder geval voor open en vinden ook dat we dat eigenlijk moeten doen. Een bepaalde verplichting naar de stad. We komen ook makkelijk met jongeren in contact. En ze vinden ons ook gewoon kiks, haha”.

Je kunt hier op een groot scherm gewoon een potje FIFA doen. Ik zou dat in mijn jeugd echt te gek hebben gevonden

Benieuwd naar de Krichroa Tropical Potkest? Luister 'm hier!

Meer HuB. verhalen

Back to top