Over de HuB.

HuB.Kerkrade is dé culturele ontmoetingsplek van Kerkrade met in huis een bibliotheek, muziek-en dansschool en theater. Samen met culturele en maatschappelijk organisaties, verenigingen en enthousiastelingen uit de regio maken we van de HuB. de huiskamer van de stad.

HuB. partners

Bibliotheek Kerkrade e.o.

De Bibliotheek staat midden in de samenleving en tussen de mensen. Het is een ontmoetingsplek waar iedereen welkom is. Een plek waar je makkelijk binnen kan lopen, voor iedereen toegankelijk. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. In de Bibliotheek kun je terecht voor informatie, ontmoeting en debat, kunst en cultuur, lezen én leren. De Bibliotheek is er ook voor iedereen die hulp nodig heeft bij taal, digitale vaardigheden en communicatie met overheidsinstellingen. In de bieb kan het allemaal! Maar je hoeft niks. De deur staat in ieder geval voor je open!

Website

SMK muziek & dans

Bij SMK zijn we vol van muziek en dans! En dat delen we graag met iedereen, ongeacht leeftijd, afkomst, muzieksmaak, niveau, doel, of het formaat van je beurs. Bij SMK kun je jouw talent (verder) ontwikkelen, je persoonlijk ontwikkelen of (weer) meedoen in de maatschappij. Met andere woorden: SMK laat je groeien!

Lees meer

PLT

PLT vormt het kloppende hart van de podiumkunsten met locaties in Heerlen, Kerkrade én Sittard. Bij PLT kun je terecht voor een dynamisch en vernieuwend theaterprogramma; van toneel, dans, muziek, jeugd- en familietheater, tot cabaret, beeldend theater, show, musical, klassiek, en opera.

Lees meer

Cultureel middenveld

Samen met culturele en maatschappelijk partners uit de regio maken we van de HuB. dé ontmoetingsplaats van Kerkrade. Alle culturele en maatschappelijke instellingen, verenigingen en enthousiastelingen zijn welkom om een activiteit bij ons te organiseren. Door de handen ineen te slaan verbinden we onze netwerken en maken we cultuur en maatschappelijke thema’s toegankelijk voor iedereen.

Organiseer mee!

En wat nog meer?

  • Gezellige bar voor een kopje koffie of thee
  • Studeer- en werkruimte met toegang tot gratis wifi
  • Zitgelegenheid om lekker bij te kletsen en koffie te leuten
  • Gamecave met de nieuwste games
  • Podcaststudio waarmee je je eigen verhalen de wereld in kan brengen

Praktische info

Hoe kan ik het beste naar de HuB. reizen?

De HuB. is gelukkig makkelijk te bereiken!

Kom je met de auto?

Plan dan hier je route. Let op: de Kerkradersteenweg vanaf de rotonde bij GaiaZOO tot en met de spoortunnel onder aan de Wijngracht wordt afgesloten van maandag 13 mei t/m vrijdag 31 mei.

Kom je met het openbaar vervoer?

Vanaf Station Kerkrade Centrum is het ongeveer 5 minuten lopen tot de HuB. Als je met de bus komt, zijn Kerkrade, Zuyderland MC en Kerkrade, Busstation de dichtsbijzijnde haltes.

Waar kan ik het beste parkeren?

De dichtstbijzijnde parkeerlocatie is aan het Theaterplein. Dit is betaald parkeren van maandag t/m zaterdag tussen 9:00 en 18:00 uur. Het eerste uur parkeer je gratis. Op dit parkeerterrein zijn ook parkeerplaatsen voor mindervaliden beschikbaar. Alle parkeerlocaties zijn te vinden op de website van Gemeente Kerkrade.

Is de HuB. rolstoeltoegankelijk?

Ja, de HuB. is rolstoeltoegankelijk! De grote- en kleine zaal zijn met een lift te bereiken. Verder is de HuB. gelijkvloers.

Wanneer is de bar open?

De bar is maandag tot en met zondag geopend van 10:00 tot 12:00 uur en van 13:30 tot 15:30 uur. Op koopzondagen is de bar gesloten.

Mijn vraag staat er niet tussen. Hoe kan ik contact opnemen met HuB.Kerkrade?

Voor overige vragen kun je per mail contact opnemen met info@hubkerkrade.nl. We komen dan zo snel mogelijk bij je terug!

Geef jouw idee de ruimte. Organiseer het in de HuB.

Wist je dat we talloze mogelijkheden hebben om je eigen activiteit of evenement te organiseren? We vertellen je er graag alles over!

Back to top